22 sept 2024, 15:37

Изпридане на облака нощес 

  Poesía » Formas graves
136 1 8

ИЗПРИДАНЕ НА ОБЛАКА НОЩЕС

 

Потънаха ли летните недра,

където за покоя място има?

И вятърът през моята гора

напомня ми, че вече иде зима.

 

Денят като свещица се топи.

А утрото изплува мръсносиво.

Над мене плачат голите върби

за лятото, което си отива.

 

О, мигове, пилени в суета!

Защо ли изгревът не ви пожали?

Над чорлавите щъркови гнезда

 

мъглата мъти тежка самота.

А листопада скоро ще окалят

дрипясалите струи на дъжда.

 

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??