29 jul 2023, 17:20

Извинявайте, момичета! 

  Poesía » De amor, Filosófica
332 2 6

За всичко извинявайте, момичета... 

За хладните ми кратки изречения, 

за туй, че няма как да ви обичам

и да сте Музи на по сто стихотворения...

Простете на тъгата по ръцете ми, 

в които имам спомени за нежност, 

на здравото ми някога, сърце, 

разболяло се от глупави надежди... 

Недейте обвинява свободата ми, 

в която си намествате душите. 

Платих я с безутешна самота 

и всички глухонеми тишини... 

За всичко извинявайте, момичета... 

Любовите не идват със покана. 

След тях, ако си тръгнат, не надничайте! 

Научих, че е зла самоизмама. 

Момичета, простете от неволя... 

Напълних се до гуша с празнота. 

На Бог и на Жена съм се измолил. 

На себе си остана да простя... 

 

©тихопат. 

Данаил Антонов 

27.07.2023

 

 

 

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??