1 feb 2013, 10:54

Жаба и Крокодил 

  Poesía » De humor
587 0 0

Ей така се сещам за

мойта жаба кикерана,

ква-ква, а до нея игуана

търси под гъстия листак

да намери я муха, я пчела,

изплезва си езика и тогиз

жертвата си лапа лакомо

без да иска, сякаш е на круиз.

 

И за крокодила ще напиша,

че хищник е голям

и със залък той опасен,

намига, хваща антилопа

или пък лос

или нищо, само си седи

в мътните води,

чака своята жертва

да налапа.

 

Но макар и малка,

жабата не ще близалка,

иска като крокодила без да се будалка,

а да си причака сочно насекомо

с пипала, с крила, с хобот

като същински Дон Кихот

 

И се питам с какво пък толкоз

различен крокодила е -

хищни зъби и коварно чене,

език, вярно, дълъг няма,

но знаеш ли може да е зрителна измама.

© Кестен Лешников Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??