21 ene 2018, 22:50

Жажда за любов 

  Poesía » De amor
409 4 2

Жажда за любов
/Свидна/

 

Вятърът го брулеше в лицето,
обезумял от страст разпъната на кръст,
сърцето му препускаше – проклето,
желанието виеше в гръдта.

Каква бе таз любов неукротима,
каква бе тази лудост във кръвта?
Защо бе жаден тъй неутолимо,
а огънят гореше му плътта?

Защо ли до небето го издигна,
до райските всевечни висоти?
Защо не го остави да загине,
небесно вино с него тя отпи?

В гърдите му камбаните запяха,
лъчи протегна бялата луна
и тръгна той по пътя към съдбата –
заключена в сърцето му жена!

© Евгения Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Нима някога тя се утолява?
  • Чудесен стих, за всичко случващо се в мъжката душа....Поздрав и го прибирам в любими!
Propuestas
: ??:??