17 sept 2008, 1:03

Жена 

  Poesía
655 0 4

                ЖЕНА

 



Има ме. В зората бликнала

аз обещавам светъл ден.

Има ме във всеки първи детски писък.

Има ме във всеки нов Икар.

Има ме във аромата топъл, хлебен.

Има ме във първия буквар.

В странна смесица от стих и проза,

сбрала в себе си и праведност, и грях.

Има ме във мъжкото спокойствие –

винаги обграждаща с любов.

В първа радост, в първи свян и сълзи.

Има ме. Кажи, не съм ли истинска!

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??