10 jun 2011, 13:25

Жена съм аз 

  Poesía » Otra
543 0 2

 

 

Понякога така жестоко удря

животът със железния си чук,

че ми се струва:

развилняла буря

изкъртва с корен стогодишен бук.

 

Жена съм аз, по-крехка и по-слаба,

(съдбата пестелива с нас била),

но в битките за въздуха,

за хляба,

закоравяха моите крила.

 

Воювах за простор на двете птички

и пазех ги от бури и беди,

те вече могат да летят

самички,

гнездата им дано са по-добри.

 

А аз, като отбрулено от хала

листо - обагрено от есента,

ще срещна свойта зима

побеляла,

преди да се сбогувам със света.

 

 

© Славка Любенова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • **********************************
    А аз, като отбрулено от хала
    листо - обагрено от есента,
    ще срещна свойта зима
    побеляла,
    преди да се сбогувам със света.
  • Хубаво!!!
Propuestas
: ??:??