10 oct 2018, 21:05

Жената 

  Poesía » Filosófica
1022 2 1

Жената е изящна роза,

с красота и нежност изпраща своя зов,

поемеш ли от нея ароматна доза

опиянявате със своята любов!

 

Жената силна, страстна,

като виното горчиво,

иска тя да е опитомена, властна,

тя докосвате така парливо.

 

Жената, майка, тя обгрижва и прегръща,

разплаква се, усмихва, и те гали,

и с мила ласка тя прегръща,

успокоява всичките пожари!

 

Жената дава,

тя упора е, и муза, като далечен бряг,

и надежда тя раздава,

разтапяте като парченце сняг.

 

Тя, нежна струна на китара,

докоснеш ли издава пламен звук,

жената е като подарък,

по-мека даже от памук.

 

 

© Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??