9 nov 2023, 7:11

Жената на отсрещната тераса 

  Poesía
141 3 3

ЖЕНАТА НА ОТСРЕЩНАТА ТЕРАСА

 

… Жената на отсрещната тераса, щом гащичките свои си простре,

присяда си на мъничката маса в прекрасната си рокля на каре,

запалва си цигарка – и налива в чашлето си два пръста скъп коняк,

и отстрани изглежда тъй щастлива! – а аз съм никой в падащия мрак,

от мене тя е трижди по-самотна – щом лампата ѝ цяла нощ гори! –

 

как искам на дивана да я кротна! – и рими да ѝ сричам до зори,

да отърча със кеф на магазина – и да ѝ купя блокче сладолед –

додето се стопи, ще се спомина! – потънал в паметта ѝ луд Поет!

Да пийна с нея третата си бира – и да си знам, че мисли Тя за мен.

И гащичките нейни от простира с Любов да накатая някой ден!

 

8 ноемврий 2023 г.

гр.Варна, 19, 15 ч.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Ех, че е хубаво! Прочетох с кеф
  • и отстрани изглежда тъй щастлива! – а аз съм никой в падащия мрак,
    от мене тя е трижди по-самотна – щом лампата ѝ цяла нощ гори! –

    А това си го усетил, защото имаш дарбата да улавяш неуловимото.
  • Ооо, браво,.. и аз бих направил същото...Приятен ден
Propuestas
: ??:??