Най-светъл е денят преди угасване.
Най-кичест е цветът преди да клюмне.
Пред залез точно, слънцето -
най-ласкаво.
Най-нежно е морето преди буря...
***
Ако признае честно, че е влюбена.
Дори, да кажем, влюбена в живота.
Повярвайте ù, казва го събудена -
по-чувствена и чувстваща от всякога.
Отприщени са всички нейни бентове.
Водата следва буйния си тласък.
Недейте твърде дълго да се чудите.
Летежът е красив, но често – кратък.
Прошепне ли ви тайно, че обича,
изобщо не поглеждайте с насмешка.
Повярвайте на същото момиче...
отпреди трийсет...
Точно. Няма грешка.
© Людмила Билярска Todos los derechos reservados
---
Трябва да изкачим стъпалата, за да го усетим... Колкото по-високо, толкова по-красиво...
Благодаря ти, Цонка! Приятно ми е, че отново те срещам!