27 dic 2017, 22:42

Женско стихотворение 

  Poesía » Otra
1388 9 11

”Носете си новите дрехи, момчета!” /Ст. Цанев/

 

ЖЕНСКО СТИХОТВОРЕНИЕ

                             (На Стефка Станева)

 

Носете си новите дрехи, момичета!

Главите високо вдигнете!

Плачете, усмихвайте се, обичайте!

Тревогите погребете!

 

Зашийте сърцата си с тънък бод,

сложете си грим и червило!

Живейте го този един живот!

Живейте го шеметно, диво!

 

Не следвайте чуждите правила

и вехти представи за щастие!

Създавайте собствени чудеса!

Изпийте до дъно чашите!

 

Бъдете такива, каквито сте –

раними, но трижди по-силни

от вашите смели на думи мъже,

които сте закърмили!

 

Живейте го този живот, напук

на всеки свой удар сърдечен!

Това дето знам е, че днес си тук,

а изгревът е... далечен.

 

Обичайте себе си! Себе си, ДА!

Не вярвайте в принцове, приказки...

Със своята вътрешна красота

повярвайте, че сте ИСТИНСКИ!

 

Пазете от тъмното свойте души,

сърцата си – верни доспехи!

И даже край вас всичко да се руши

носете си новите дрехи!

 

Павлина Соколова

 

 

© Павлина Соколова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??