Летете, жерави в небето,
летете смело в кръгозора,
над планини, реки, морета,
летете в необятните простори.
Със вас донасяйте надежда,
утеха в хорските души -
смирени те глава да свеждат,
летете, жерави, безспир.
Стигнете края на Земята,
посланици за вечен мир,
макар хартиени, аз вярвам,
че може да променяте съдби.
© Даниел Стоянов Todos los derechos reservados
Поздрав!