3 nov 2015, 9:05

Жив дявол 

  Poesía
469 0 10


Жив дявол

 

многословната безгръбначност ми лиже ботушите

(значи някой ѝ пълни с фантазии гушите)

тези с които зиме газя през сгур и тревога

за да превърна всяко “не мога” в “може би” в “мога”

 

хвалят плътта на делата ми без да ги осъзнават

(дай боже всекиму своето ден след ден да създава)

и не знаят колко безсъници в мен се сражават

с половинчатите истини дето плащат ми хляба

 

и въздишат пълзящите твари преди да стоварят

дългите си езици върху моите верни сто годишни ботуши

(с тях ще си ида дано не им ги даром по принуда оставя)

даскал-педя човек-жив дявол- сам скача в горящата клада 

 

 

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??