17 jun 2011, 13:04

Живот 

  Poesía » Otra
477 0 1



"В стихове как да въздишам,

проза грозна по света.

Как да пиша, как да пиша,

като трябва да крещя?"

Дамян Дамянов

 

Когато е студено вдовишкото легло

или е изтерзано сърцето от тегло,

от самота ранена, ми идва да завия,

аз мъката изплаквам на бялата хартия.

 

Несретната си участ изливам в стихове -

вълнуващи, тревожни... Не рими - викове!

Така в нощта се ражда изстраданият стих.

Във него се спасявам, дочаквам изгрев тих...

 

Едничка аз си зная за бурята среднощна.

Денят ме грабва власно с десницата си мощна

и ме върти жестоко от сутринта до мрак...

 

Животът ми прилича на бърз среднощен влак.

Зоват го малки гари, той - тича запухтял.

Големи го привличат - пристига закъснял!

 

 

© Славка Любенова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??