24 ene 2023, 13:01

Живот 

  Poesía
285 3 9

Бяхме млади! Бяхме красиви!

Бяхме диви и толкова живи!

Въртяхме бясно житейското колело,

без да се интересуваме какво е било.

Морето сякаш беше до колене

и наше беше цялото време!

Вече не сме толкова диви!

Нито, толкоз красиви!

Пак въртиме колелото,

но повече ценим живота.

Все по-често гледаме назад.

В кое сме успели, кое е в разпад ...

Какво си струва да опазим,

в кои води да нагазим...

Всяка минута ни е в дар!

Не е стока на пазар!

Изживяваме я с жар!

Не както някога!

Като пожар!

 

© Маргарита Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??