2 sept 2016, 14:28

"Живот без пламък" или "На сина ми" 

  Poesía
422 3 10

Живях живот, изпълнен със тревоги
за трепетни любови и за ревност,
посрещах с свян мечтите босоноги
и ги обличах в страст и безрезервност.
Живях живот, стремящ се към успехи,
вперила поглед във граал неясен,
облякла тежки рицарски доспехи
и тръгнала на поход кръстоносен.
Живях живот на радости и грешки
и мислех, че постигнала съм много,
но всичките ми глупави болежки,
проблеми и безмислени тревоги
стопиха се в една ръчичка малка,
стиснала здраво мойте пръсти,
във синьото на детска залъгалка,
във силата на плач невръстен...
И слънцето засвети по-красиво
защото блесна в две очи прекрасни.
Живях живот без пламък и огниво
и днес родих се, веч ми стана ясно.

© Миглена Миткова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??