Животът няма нужда от титли,
Той е по-мъдър от всички академици,
понякога поучително те подритва,
насочвайки те към полезни привички.
Вае те за защитник на Правдата,
набутва те вътре в събитията,
но не в красивият им синтаксис,
а в кипежа на Съдбовните Мигове.
Ако излезеш от тях читав и жив
и като мокро куче се поизтръскаш,
може да ти хареса пътя трънлив,
с предизвикателствата на автентичната тръпка.
И така от проба на проба,
грешките се утаяват на дъното,
а ти пътуваш със своята прокоба
в круиза от Велики Триумфи и Страхотни Издънки...
17.04.2024г.гр Свищов
© Красимир Кръстев Todos los derechos reservados