20.04.2024 г., 9:06 ч.

Живот назаем 12 

  Поезия » Свободен стих
67 0 0

 

     Ж И В О Т   Н А З А Е М  12

 

Животът няма нужда от титли,

Той е по-мъдър от всички академици,

понякога поучително те подритва,

насочвайки те към полезни привички.

 

Вае те за защитник на Правдата,

набутва те вътре в събитията,

но не в красивият им синтаксис,

а в кипежа на Съдбовните Мигове.

 

Ако излезеш от тях читав и жив

и като мокро куче се поизтръскаш,

може да ти хареса пътя трънлив,

с предизвикателствата на автентичната тръпка.

 

И така от проба на проба,

грешките се утаяват на дъното,

а ти пътуваш със своята прокоба

в круиза от Велики Триумфи и Страхотни Издънки...

 

17.04.2024г.гр Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??