Ж И В О Т Н А З А Е М 17
За тежестта на другите светове,
за духовните наши проксита
ни предстои все още,да разберем,
да усетим,техните гравитиращи стойности.
Ако липсва тежестта на творческа мисъл,
римуването е просто жонглиране с думите,
когато те се трансформират в в телепатична еквилибристика,
за истинската поезия разстилат се Друмите.
За пример нека да ни послужи
законът трети на Нютон,
който продължава,всичко да гуши
и напред прогреса да бута...
Според него,би трябвало вредом,да има
на гравитацията с обратна посока
еднаква по енергия сила,
казано просто антигравитация адекватно висока.
Знам,че умните са ме разбрали,
никога на мисълта тежест не липсва,
но колко голям и бива размаха,
много зависи от нейния смисъл.
Мислите глупави не тежат,
техните ползватели олекват заедно с тях
и попаднали в техния кръговрат,
накрая пред всички стават за смях.
18.04.2024г.гр.Свищов
© Красимир Кръстев Todos los derechos reservados