26.04.2024 г., 11:26 ч.

Живот назаем 17 

  Поезия » Свободен стих
63 1 0

 

       Ж И В О Т    Н А З А Е М 17

 

За тежестта на другите светове,

за духовните наши проксита

ни предстои все още,да разберем,

да усетим,техните гравитиращи стойности.

 

Ако липсва тежестта на творческа мисъл,

римуването е просто жонглиране с думите,

когато те се трансформират в в телепатична еквилибристика,

за истинската поезия разстилат се Друмите.

 

За пример нека да ни послужи

законът трети на Нютон,

който продължава,всичко да гуши

и напред прогреса да бута...

 

Според него,би трябвало вредом,да има

на гравитацията с обратна посока

еднаква по енергия сила,

казано просто антигравитация адекватно висока.

 

Знам,че умните са ме разбрали,

никога на мисълта тежест не липсва,

но колко голям и бива размаха,

много зависи от нейния смисъл.

 

Мислите глупави не тежат,

техните ползватели олекват заедно с тях

и попаднали в техния кръговрат,

накрая пред всички стават за смях.

 

18.04.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??