Животът е дракон с лице на девица,
примамливо нежен с искрящи очи,
измамно красив като приказна птица
дошла от страната на твоите мечти.
Когато родиш се, обсипва те с ласки,
поръсва очите ти с пролетен цвят
и кротко чака зад своята маска
кога ще пристъпиш в реалния свят.
Щом малко пораснеш, магията свършва.
Твой ред е да върнеш каквото си взел.
Маската пада и с гръм се завръща
животът (дракон) за своя дуел.
От тук нататък е само война.
Който дава, винаги търси разплата
и ти си длъжен (с живота няма шега)
безкрай да връщаш без да чакаш отплата.
А той все ще взима ненаситен и лош,
за малкото дал той и теб ще поиска -
сърцето, душата, последния грош...
А след това ако можеш, бори се...
© Биляна Битолска Todos los derechos reservados