Ако на нуждаещ гръб си обърнал,
ако за протегната ръка затворил си очи,
ако си обидил, вместо ти да си прегърнал,
ако си говорил, а е било по-добре да замълчиш,
ако си се надсмял на чуждата болка,
ако приятели нямаш или си предал,
ако за другите не те е грижа ей толкова,
кажи тогава, на себе си какво си дал?
А изобщо дали си живял?
© Силвия Кирякова Todos los derechos reservados