21 jun 2024, 20:06

Жътва 

  Poesía
90 1 2

Жетварка сърпа захваща,

глава със вяра
поклаща.
Ръкойка първа прерязва
и с почит притча разказва.

 

Нарича сита година
и топла питка в камина.
Богата златна пшеница,
като красива девица.

 

Жетварка първа припява
и старт на жътва подава,
че  изгрев гали полята,
шепти с любов на децата.

 

Щом жътва рее полето,
ще бъде здраво детето.
Ще има сита година
отколе, та до амина!

© Наташа Басарова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??