16 ago 2024, 17:36

Жътва 

  Poesía » Formas graves
162 3 7

ЖЪТВА

 

Дъхтяща на озон, нощта

е скрила пътя след жътваря.

Преди да се простя с ръжта –

щурче в сърцето си затварям.

 

След миг, след два, дори след три

стеблата рухват покосени.

На изток изгревът гори,

жарта превзема мойте вени.

 

И танцът му е разкривен,

неравно стъпва и се клати.

Като вестители крилати

 

зрънцата тлеят дълго в мен.

А аз – прегърнала земята,

след тях потъвам в необята.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??