12 feb 2011, 23:12

Жътварят 

  Poesía » Otra
554 0 0

Жътварят

 

Жътварят  пристига да вземе душата ми,

косата нежно гали врата,

приплъзва се бавно по кожата ми,

а после внезапно бликва кръвта.

 

Но нещо в него трепна,

приближи се и докосна  до мен снега,

безстрашието ми безпричинно го сепна,

нещо го уплаши  от... от смъртта.

 

Врабчето до мен жално проплака,

а сълзата му се изгуби в белотата,

усетих студа от кокалчета, от ръката,

за миг зърнах в очите му искрата.

 

Безсилна пред безсилието му,

нещо вътре в мен се сви,

имаше нещо... нещо в очите му,

нещо, което искаше да спра да го обичам, но уви.

 

 

© Ралица Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??