Кажи ми защо не мога да имам
от мощта на нощни ветрове.
Живея ли - да питам не спирам,
но мълчат и даже те.
Кажи ми защо не мога да имам
от богатствата на безсърдечни зверове.
Билет да купя, в очите твои да се взирам,
за мъничко да имам във очите цветове.
Кажи ми защо не мога да имам
от красотата на залязващите дни.
В нозете ти да бъда, когато за последно дишам,
да се превърнат сълзите ми във лъчи.
Кажи ми защо не мога да имам
и от немеещите преди буря летни тишини.
Със тях облечена в съня ти да прииждам,
цветя да сея във гнезда от мълниеви светлини.
Кажи ми, щях ли да съм по-красива и летяща,
елементът, важен само в твоята вселена.
Сърцето ми в любов обвито се поклаща,
ала нямам нищичко и никой съм -
от твоите следи заспивам посребрена.
© Безстрашна Todos los derechos reservados