* * *
На баща ми
Как искам пак да се завръщаш
след свойта смяна у дома.
И топлина да носиш в къщи,
и майка да не е сама.
Аз помня вечерите зимни -
играехме на шах със теб
преди да е започнал филма,
а майка тихичко плете.
Сега е зима... И е тъмно...
И вятър нежно шумоли...
А филмът е отдавна свършил
и майка ми отдавна спи.
11 февруари 1991 г.
гр. Търговище
© Надежда Маринова Todos los derechos reservados
Наде*!