13 февр. 2009 г., 11:20

* * * Как искам... 

  Поэзия » Другая
700 0 8

             

              * * *

                            На баща ми

 

Как искам пак да се завръщаш

след свойта смяна у дома.

И топлина да носиш в къщи,

и майка да не е сама.

 

Аз помня вечерите зимни -

играехме на шах със теб

преди да е започнал филма,

а майка тихичко плете.

 

Сега е зима... И е тъмно...

И вятър нежно шумоли...

А филмът е отдавна свършил

и майка ми отдавна спи.

                       

                       11 февруари 1991 г.

                        гр. Търговище

 

© Надежда Маринова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??