08.10.2019
Как се ходи на Рожден Ден...
/Беше виц в шест реда./
Със по две торби в ръцете на пазара,
пълни с много разнообразни зеленчуци
се срещнаха случайно Спас и Мара
и,както обичайно е в подобен случай
поканиха се на кафе,за да "отмОрят"...
Започна Спас със "Как си,как я караш
и внуци имаш ли и колко им е броят?"
"Двама,ала взех така да я докарвам,
че напоследък почти все се излагам....
Питат ме например как в света се славят,
ХОДИ ли се на Рожден ден по-различно?..
Задължително ли е и правила да спазват-
на рожденника да носят кой какво обича!....
Не знаех,мигах на парцали!А е просто!...
Англичанинът ОТИВА там с достойнство,
французина-с голяма триетажна торта...
Руснакът-с водка и огромно задоволство,
а българинът...със приятели,отборно...
/"А аз със китка,дар и много пременена!/
Отново питат "А ВРЪЩАНЕТО"? Не знам!
Обяснха ми,че и то е по канон решено
и да ти кажа право- ме обхваща срам..
Англичанинът се връща пак достойнствено
Французинът- в "комплект"със домакинята..
На 4 кракА руснакът с дрехи"разфасовани",
българинът-със останалата водка недопита!
/А аз-почти пред шок-какво ще кажа вкъщи?!..
Мъжът ми с право ще се сърди и развитието
ще е утре!В голяма доза ще ми го отвръща../
Героите,обаче "трезво"МИСЛЯТ за събитието:
Англичанинът-"достойнството не ме изнервя!"
французинът-"май дъщерята беше по-красива"...
Руснакът- изпил и думите,а нямаше резерва!
Българинът-"защо тортата останала не свих?"
/А аз -мечтая от сега за друг такъв купон!
Ала ще взема мерки със алиби,по нашия канон!"
"Наприказвали"се двамата,тръгнаха за своя дом.
Започва прозата по наши правила,и свой закон!..
*** Поздравлявам с този стих един мой анонимен фен,който ми подари точно
преди една година кредит,с който станах Автор плюс!Изпитах много чув-
ства по тоя повод-радост,неудобство да го призная гласно,щастие от
такава чест и още много др.Написах стиха си "Благодаря"като мислех,че
той ще разбере...Сега казвам"Който и да си,приятелю,благодаря за спокой-
ствието,с което ме дари да виждам стиховете си веднага на екран!Дано
съм заслужила този жест и дано Бог възнагради и теб,когато се нуждаеш
от протегната ръка!!
© Ирина Филипова Todos los derechos reservados