Аз хората от моя край,
не бих нарекъл християни,
мечтаят за небесен Рай,
но все я карат "както стане".
Не ходят в църквата почти,
не знаят свещи как се палят,
но щом ги нещо заболи,
на светците с хъс се свалят.
И чух дори един от нас,
без поп как рожбата кръщава.
Избрал в деня най-ранен час,
от сечника му име дава.
Но правят ли във селото курбан
без ред се тикат да похапнат,
а ножа щом е в тях опрян,
"светците" от молбите ахват!
Доколкото нещата знам,
ний от кръщенка до опело,
не влизаме във черквовен храм -
и така живеем смело.
Такъв е нашия народ.
Това е неговата вяра.
Той с Господа е във развод,
в тепегьозлъка мяра няма!
В тоталитарния капан
живяхме като антихристи
и още си вървим натам,
със батюшките комунисти!
19.10.2017г. София
© Христо Славов Todos los derechos reservados