Dec 20, 2018, 1:35 PM

Какви сме, Боже, християни 

  Poetry » Civilian
407 1 0

 

Аз хората от моя край,

не бих нарекъл християни,

мечтаят за небесен Рай,

но все я карат "както стане".

 

Не ходят в църквата почти,

не знаят свещи как се палят,

но щом ги нещо заболи,

на светците с хъс се свалят.

 

И чух дори един от нас,

без поп как рожбата кръщава.

Избрал в деня най-ранен час,

от сечника му име дава.

 

Но правят ли във  селото курбан

без ред се тикат да похапнат,

а ножа щом е в тях опрян,

"светците" от молбите ахват!

 

Доколкото нещата знам,

ний от кръщенка до опело,

не влизаме във черквовен храм -

и така живеем смело.

 

Такъв е нашия народ.

Това е неговата вяра.

Той с Господа е във развод,

в тепегьозлъка мяра няма!

 

В тоталитарния капан

живяхме като антихристи

и още си вървим натам,

със батюшките комунисти!

 

19.10.2017г. София

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??