5 jun 2013, 13:18

Какво делим под общото небе? 

  Poesía » Filosófica
479 0 5

Какво делим под общото небе?

Не сме ли всички Божии творения?

В гонитба да открием светове,

намираме все същите съмнения.

 

В копнеж да надделеем с мисълта,

че повече умеем да обичаме,

че можем, знаем как насред нощта

със думи светлината да обличаме.

 

В стремеж да стигнем бързо до върха,

измисляме си път към висините.

Готови сме на всичко за целта,

дори и с риск да ослепим очите.

 

Забравили за правда и морал.

Облечени в житейските доспехи,

отмятаме кой взел и кой е дал

по стълбата наречена успехи.

 

А вътре, в нас, душата ни крещи

до дъно изнурена, зажадняла

за капка обич и за стрък мечти,

разкъсвана и все пак... оцеляла.

© Ивелина Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??