Какво е лятото, всъщност какво е -
финес на синьо Небе в две топли длани,
лазурени мечти в спокойно море
и безбрежност на погледи в мечтания!
Малки съблазни от спонтаностти -
лъжовно пришляпали дните ни,
думи на крак на вятъра казани
платната опъват, пришпорват вълните!
Топли и звездни говорят ни нощите
танцуват със рокли от воален рубин,
и все не достигат, искаме още и още
оня замък, приказен, чакан любим!
Наполовина пълни чаши с наздравици -
по телата ни пеперуди играят
и пием за още очаквани радостти
в реверанс на есен - душите ни знаят!
Дръзко написани сюжетни пиеси
с роли от главни любовни герои -
недоволни, капризни, малки принцеси...
и страници за спомени от послеслови!
© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados