9 oct 2013, 16:07  

Какво работя 

  Poesía » Otra
586 0 18

 

   

 

          Попита ме един човек

                                 какво работя.

          Стихоплетец - отговорих,

                    -  на повече от месец.

          - Ще рече, че си поет?!

                           - Не, поет не съм,

          поезия не пиша -

                    тя се издиша нощем

          под луннозвездното

                                                 небе!

          Описвам в стихове живота.

          Заплитам и разплитам

                                       това кълбо

          от падове и възходи,

                              радост и тегло -

          от душата си ги вадя,

                    за добро или за зло ...

          - Е, щом не си поет,

              значи нищо не работиш!

          - Не, работя! Ти не чу ли?

          Тъкач съм -

                           изтъкавам с думи

          вълшебно килимче

                                     помежду ни,

          че без него съвсем 

          прашасват наш´те друми

          в този щур живот -

                 за  щурци  без струни ...

 

 

 

         

         

© Валентин Василев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??