13 feb 2010, 20:57

Какъв празник е днес? 

  Poesía » De humor
2249 0 5

Какъв празник е днес

(14 февруари)

 

Празникът е „Трифон Зарезан” –

традиция е да си пиян.

В бокали със червено вино

открили древните латини:

„In vino veritas!”. Велика мисъл!

И днес откриваме във нея смисъл.

 

„Валентин” е ден на любовта,

честват го дори накрай света.

Влюбените днес празнуват -

горещи чувства в тях лудуват.

Какъв чудесен повод имат само -

отново на купон да бъдат двама.

 

Изправена съм пред дилема.

Какво решение да взема?

Дали лозичка да зарежа,

или с любов да се разнежа?

Дали в компания - с вино и смях?

Или с любимия - без всички тях?

 

И много дълго не мислих,

по соломоновски реших:

Аз съм съвременна жена –

успяла бих на две места.

През деня ще пийна с Трифон Зарезан,

през нощта - на любовта ще се отдам!

© Павлина Илиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??