Какъв празник е днес
(14 февруари)
Празникът е „Трифон Зарезан” –
традиция е да си пиян.
В бокали със червено вино
открили древните латини:
„In vino veritas!”. Велика мисъл!
И днес откриваме във нея смисъл.
„Валентин” е ден на любовта,
честват го дори накрай света.
Влюбените днес празнуват -
горещи чувства в тях лудуват.
Какъв чудесен повод имат само -
отново на купон да бъдат двама.
Изправена съм пред дилема.
Какво решение да взема?
Дали лозичка да зарежа,
или с любов да се разнежа?
Дали в компания - с вино и смях?
Или с любимия - без всички тях?
И много дълго не мислих,
по соломоновски реших:
Аз съм съвременна жена –
успяла бих на две места.
През деня ще пийна с Трифон Зарезан,
през нощта - на любовта ще се отдам!
© Павлина Илиева Все права защищены
Арихо, предай на твоята котка, че пушенето е вредно за нейното и твойто здраве.