18 dic 2009, 10:26

Капка роса 

  Poesía » De amor
727 0 2

Сутрин на твоя прозорец

намериш ли капка роса,

за единствено нещо те моля -

вземи я за малко в ръка.

Ще видиш във нея лъчите

на изгрева, току-що роден,

и пътя, по който звездите

вечер те водят до мен.

Ще видиш онази пътека

и брода на онази река,

където ти каза ми: Нека.

И стана тогава жена.

Сутрин на твоя прозорец

намериш ли капка роса,

от мен запази я за спомен -

капка от Онази Река.

© Иван Мишев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??