Сутрин на твоя прозорец
намериш ли капка роса,
за единствено нещо те моля -
вземи я за малко в ръка.
Ще видиш във нея лъчите
на изгрева, току-що роден,
и пътя, по който звездите
вечер те водят до мен.
Ще видиш онази пътека
и брода на онази река,
където ти каза ми: Нека.
И стана тогава жена.
Сутрин на твоя прозорец
намериш ли капка роса,
от мен запази я за спомен -
капка от Онази Река.
© Иван Мишев Всички права запазени