Звездата на изчезнал космос влезе
във вени от вино с вина и страст...
Как може любовта ни да залезе,
покорна на рубинената власт?!
Не се страхувам да изчезна в нея!
Такава близост жертва всички ноти-
от блясъка на дъбова магия
чак до върха на мачтовия клотик*!
Щом капката такава сила има,
дали на океан ще издържа?!...
Но казват – за «любим» и за «любима»
виното е без капчица лъжа.
*клотик – връх на мачта
© Todos los derechos reservados
Щом капката такава сила има,
дали на океан ще издържа?