12 nov 2015, 21:19

Карма 

  Poesía » Otra
290 0 0

Карма

 

Защо децата плащат греховете

на своите родители ? Дали

далечен прицел е това - разчетът

на кармата - по-силно да боли?

 

Ако прадед съдружник е завлякъл,

по теб ще удря точен рикошет -

успех, признание да не дочакаш.

И ако ли е бил със нрав проклет -

 

сърцето женско завладял, да бяга,

оставяйки сълзи, горчивина,

той, без да знай, връз тебе дълг е слагал -

услада да не вкусиш с ни една.

 

Не изтърпял, на чужда да посегнеш.

И победител кой е? Пак грехът.

Или устискваш. Ала участ тегне,

изчезват блянът, радостта, смехът

 

и нервите поддават. Във аларма

пред психиатър изповед редиш.

Какво да правиш - неговата карма

е да помага ти да издържиш.

© Владимир Костов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??