Картичка
Едно море от картичка ме гледа,
изрязано във подходящ формат,
но бреговете му - два къси реда,
към хоризонт напразно се стремят!
Напразно бързат и вълните сини,
напразно вдига се прибоят бял -
те няма да достигнат тези дюни,
които фотографът е видял.
Но сладък е пък този малък опит
да погледнем през гладките стени
и да видим море от много обич
как идва картичките да смени!
© Даниела Тодорова Todos los derechos reservados