21 feb 2023, 7:37

Касиопея 

  Poesía » De amor
228 3 1

КАСИОПЕЯ

 

Не искам повече да бягам.

Аз цял живот си диря пристан.

А тъй и не прекрачих прага,

зад който истината липсва,

 

парливите въпроси свършват

и тиха съм, и преродена.

Живееш ли в гнездо на стършел –

отглеждаш жило подир време.

 

Дори горчилката обикваш

и в болката се приютяваш.

Превръщаш тръните в реликва,

какво е розата забравяш.

 

Броя съзвездия и птици.

Понякога не различавам

студа във твоите зеници.

Объркваш ме, когато даваш.

 

Припявам си един рефрен:

– Душата е Касиопея.

Но идеш ли си някой ден –

изтръгнал си парче от нея.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря предварително на всички, които ще прочетат - дори от любопитство. Бъдете.
Propuestas
: ??:??