14 dic 2019, 16:53

*** ("Като...") 

  Poesía » De amor, Filosófica, Otra
863 1 0

 

Като цвете чакам Твоя дъжд

Като платноходка – Твоя вятър

Като лятна жега – Твоя дъх

Като нетърпение – зората

 

Като устни – да целунеш тях

Като сън – затворените клепки

Като нощ – не просто лунен прах

Като тишина – да чуе песни

 

Като истински копнеж – ответ

Като красота – да я погледнеш

Като вдъхновение – поет

Като влюбен момък – първа среща

 

Като майка – да роди дете

Като жаден бряг – да го залееш

Като струни – две добри ръце

Като слънце – утро да изгрее

 

Като вярно мое най-добро

Като злато ценно ще Те търся

Искам (като неживял) живот

Като най-окаян грешник – кръста...

© Ивелина Стойкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??