Като цвете чакам Твоя дъжд
Като платноходка – Твоя вятър
Като лятна жега – Твоя дъх
Като нетърпение – зората
Като устни – да целунеш тях
Като сън – затворените клепки
Като нощ – не просто лунен прах
Като тишина – да чуе песни
Като истински копнеж – ответ
Като красота – да я погледнеш
Като вдъхновение – поет
Като влюбен момък – първа среща
Като майка – да роди дете
Като жаден бряг – да го залееш
Като струни – две добри ръце
Като слънце – утро да изгрее
Като вярно мое най-добро
Като злато ценно ще Те търся
Искам (като неживял) живот
Като най-окаян грешник – кръста...
© Ивелина Стойкова All rights reserved.