КАТО СИРАЧЕ
Едно дете без майка, без баща,
расте от другите различно.
То плаче горко във нощта
за положението си трагично.
Свещичка пали пред икона
и пита Бога през сълзи
и майка му, девата Мадона,
жално, гледайки ги със очи.
“Боже, защо така се случи,
че си нямам майка и баща?
Татко, който да ме учи,
мама да ме гушка през нощта?!
Кой приказка вечер да ми разкаже?
Кой приспивна песен да ми изпее?
Кой филийка сутрин ще ми намаже?
Кой в скута си ще ме залюлее? “
Коленичи малкото дете,
челце опря в земята.
Да е самичко веч не ще,
като камък сред цветята!
“Искам мама да ме гушне,
свойта майка искам аз!
Помогни ù, Боже, да се върне,
да се върне пак при нас!
© Иванка Неделчева Todos los derechos reservados