27 feb 2011, 13:23

Като състояние на полет 

  Poesía » Otra
962 0 16

Аз не знам дали ми е награда
или наказание жестоко.
Падам дълго, много дълго падам -
значи падам много отвисоко.

Откъдето светлината иде.
И където чака тъмнината.
Толкова за кратко ще ви видя,
че дано да сваря да помахам.

Зейнал да река: Бъди!
Билó то.
Няма ехото да ме повтори.
Аз изгубих битката с живота.
И – надолу. А очите – горе!

Сетната утеха и награда:
нека, нека още да погледат!
Тупкай, мое сърце слънцеоко!
...
Падам дълго, много дълго падам,
Значи падам много отвисоко.

 

© Райчо Русев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??