19 sept 2012, 10:51

Кестенът 

  Poesía » Otra
457 0 0

Под гордата снага на Тумба

виши корона, ствол - кинжал,

но в болен мозък нечий хрумна

да реже кестена, без жал.

 

С широка сянка той затулял

градинската котловина,

че садил круша, слива, дюля,

но липсвала им светлина.

 

И казвам му: човече Божи,

къде си тръгнал с тоз топор?

Недей съдбата ни тревожи -

за всеки има син простор...

 

А от растежите, полека,

през цвят, пчела, до плод узрял,

дървото тук, от памтивека

животът наш осмисля цял.

© Иван Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??