25 feb 2022, 20:13

Клаустрофобично 

  Poesía » Filosófica
145 2 2

Смалиха ни се крачките – до миши,
и отесня светът ни – до килия.
И мислите – побъркани дервиши,
въртят се диво – слънцето ни крият.

 

А болката – копринена гарота,
крилата – урагани укротени.
Секундите с – такова е каквото,
отрова вливат в тънките ни вени.

 

Прахът души, гаротата ни стиска,
и плюем глухо думи – неразбрани,
единствено Луната ни е близко,
дано в небето място да остане,

 

без людска глупост, помисъл дребнава,
без разни доморасли великани...
Ако Го има – Бог да ни спасява,
че дяволът показа как ни брани...

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??