10 feb 2024, 13:49

Клетка 

  Poesía
89 3 1

Предложиха ми да живея във кафез

с монитор, кабелна и телефонни жици.

Усмихнати повтаряха ми "Само влез

и цял живот ще гледаш полета на птици"

Щастлив ще бъдеш в синьото небе.

В екранът трепкащ ще са твоите надежди.

Реалност виртуална в мрачното мазе

Навсякъде сред паяци и лепкавите прежди.

Ще имаш и жени, прекрасни и добри.

Фалшиви холограми, а отдолу тъпи лелки.

Едно живуркане с несбъднати мечти.

Глави промити, с радост в мозъците зелки.

 

Видях се бройлерът оплешивял.

Готов за чуждата трапеза.

С перата си възглавници създал.

В съня ми няма го кафеза.

 

Не искам клетка, аз съм си орел.

Единственият начин да живея с цел.

© Гедеон Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • И най-луксозният кафез си остава кафез, нещо като славей в златна клетка!
    Обикновено този модел на "живуркане" не позволява сбъдване на мечти или цел в живота! Хареса ми много идеята, Гедеоне!
Propuestas
: ??:??