6 sept 2023, 16:39  

Клетва на Витус (D&D 5e, Oath of the ancients paladin) 

  Poesía » Verso libre
148 0 0

Клетва на Витус

 

 

 

Пред вас кълна се и пред всичко, що е живо в този свят.

 

От себе си ще дам, за да покълнат семената на живота.
Когато облаци и сняг покрият небесата, ще ги стопля.
Сред непрогледен мрак ще им доставя светлина.
Пред ветрове и бури ще застана -
не ще прекършат техните стебла.
Дорде не стигнат небесата, ще ги пазя.

 

Ако са слаби - силата си давам.
Ако са тъжни - имат моя смях.
Срещу страха куража си дарявам.
Обогатете почвата им с мойта прах.

 

Заклех се.

© Людмил Стоянов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??