Клоунът
Клоунът най-тъжният човек в мрака,
далеч от манежа, от бляскавата светлина.
Размаза, се маската с усмивка,той плака,
сърцето го заболя а можеше да почака!
Навън вали,дъждът скрива неговите сълзи,
усмивката я няма сега на неговото лице,уви.
Остана сам самичък той на този свят,
а имаше семейство и с това той бе богат!
-Защо плачеш чичко,нещо много ли те боли?
-попита мъничко момиче със сълзи в очи.
-Нали клоуните в цирка никога не плачат?
-Не плача миличко ,това е дъжд,не са сълзи!
Избърса сълзите си и го хвана за ръка,
представлението продължава,чакат го деца!
Усмивката появи се отново на неговата уста,
добър човек,най-тъжният човек на света!
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados